Poker på nätet

Poker är ett av de mest populära spelen någonsin och sedan länge tillbaka etablerat sig på nätet som en favorit bland massorna.Det finns en hel del ställen man kan spela poker på nätet, söker man alternativ till detta är det bäst att vända sig till en sajt som samlar in de bästa ställena att spela på. De kan visa vilka bonusar man kan få och vilka typer av poker de erbjuder.Det mest populära, och därför även det vanligaste, pokerspelet man hittar på nätet är Texas Hold’em. Alla som spelat poker de senaste 15 åren har säkert stött på detta på ett sätt eller annat. Det är även den form av poker som används i flest turneringar, både på och utanför nätet.Förutom Texas Hold’em kan man ofta hitta Omaha, Seven Card Stud och Razz:

  • Omaha är en variant av Texas Hold’em, och kallas faktiskt ofta för Omaha Hold’em, där man har inte två utan fyra kort på handen, dock får man endast använda två av dem.
  • I Seven Card Stud har man sju kort var, men bara tre av dem är dolda för de andra spelarna, de andra fyra ligger öppna för alla att se. 
  • Razz är en version av stötpoker där man försöker att få en så låg hand som möjligt av sina fem kort.

Det är dessutom vanligt att hitta så kallade High-Low varianter av alla dessa spel, utom Razz. När man spelar High-Low kommer potten alltid delas mellan den högsta och den lägsta handen, vilket ju genast gör spelet ordentligt annorlunda från standardformatet.Sedan finns det även varianter som begränsar hur mycket man kan satsa. Standard metoden av Texas Hold’em är även känt som No-Limit Hold’em, vilket betyder att man får satsa hur mycket man vill, men i andra varianter får man aldrig satsa mer än vad som redan finns i potten, andra har bestämda värden man inte får överskrida.