Nybörjarguide till betting på E-sport

E-sport har snabbt vuxit till en global industri, och med denna tillväxt har betting på E-sport blivit alltmer populärt. För den som är ny inom området kan det verka komplicerat att komma igång, men med rätt kunskap och strategi kan du snabbt lära dig att njuta av och ha framgång med E-sport betting. Här är en guide för att hjälpa dig att ta dina första steg i denna spännande värld.

Förstå E-sport

Innan du börjar betta är det viktigt att förstå vad E-sport är och vilka de mest populära spelen och turneringarna är. E-sport står för elektronisk sport och involverar tävlingar i datorspel på professionell nivå. Några av de mest populära spelen inom E-sport inkluderar:

Populära spel

 • League of Legends (LoL): Ett lagbaserat strategispel där två lag om fem spelare försöker förstöra varandras baser.
 • Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO): Ett taktiskt förstapersonsskjutspel där två lag, terrorister och antiterrorister, tävlar om att uppnå mål.
 • Dota 2: Liknar LoL men med unika mekaniker och strategier, spelas också av två lag om fem spelare.
 • Overwatch: Ett snabbare spel som kombinerar element från skjutspel och team-baserade mål.
 • Fortnite: Ett Battle Royale-spel där spelare tävlar om att vara den sista överlevande på en stor karta.

Stora turneringar

Vissa turneringar är mer prestigefyllda och har större prispotter, vilket gör dem till attraktiva val för betting. Exempel på stora turneringar inkluderar:

 • The International (Dota 2)
 • League of Legends World Championship
 • CS:GO Major Championships
 • Overwatch League Finals
 • Fortnite World Cup

Välj en bettingsida

När du har en grundläggande förståelse för E-sport, är nästa steg att välja en bettingsida. Det finns flera faktorer att överväga när du väljer en bettingsida:

Säkerhet och pålitlighet

Se till att bettingsidan är licensierad och reglerad av en betrodd myndighet. Läs recensioner och gör din egen forskning för att säkerställa att sidan har ett gott rykte och erbjuder säkerhet för dina insättningar och personliga uppgifter.

Utbud av spel och marknader

En bra bettingsida ska erbjuda ett brett utbud av spel och marknader inom E-sport. Detta inkluderar möjligheter att betta på olika spel, turneringar och specifika matcher.

Bonusar och kampanjer

Många bettingsidor erbjuder bonusar och kampanjer för nya kunder. Dessa kan inkludera välkomstbonusar, gratisspel och insättningsbonusar. Jämför olika erbjudanden för att hitta de som ger mest värde.

Lär dig grunderna i betting

Att förstå de grundläggande aspekterna av betting är avgörande för att kunna göra informerade satsningar. Här är några grundläggande begrepp:

Odds

Odds representerar sannolikheten för ett visst utfall och hur mycket du kan vinna på en satsning. Odds kan presenteras i olika format, såsom decimalodds, fraktionella odds och amerikanska odds.

Bettingmarknader

Bettingmarknader inom E-sport kan variera kraftigt. Några vanliga marknader inkluderar:

 • Matchvinnare: Betta på vilket lag som vinner en viss match.
 • Kartvinnare: Satsa på vilket lag som vinner en specifik karta i spel som CS:GO eller Dota 2.
 • Turneringsvinnare: Förutsäg vilket lag som kommer att vinna hela turneringen.
 • Handikapp: Betta på om ett lag kommer att vinna med en viss marginal, vilket kan ge bättre odds för favoriter eller underdogs.

Följ och analysera E-sport

För att göra framgångsrika satsningar är det viktigt att hålla sig uppdaterad och analysera lag och spelare. Följ E-sportnyheter, titta på matcher och studera statistik. Att förstå lagens form, tidigare prestationer och eventuella förändringar i laguppställningar kan ge dig en fördel när du placerar dina satsningar.

Analysera statistik

Statistik är en värdefull resurs inom E-sport betting. Studera lagens vinstprocent, spelarens individuella prestationer och historiska matchresultat. Detta hjälper dig att göra mer informerade beslut.

Hantera din bankrulle

Att hantera din bankrulle är en viktig del av att vara en framgångsrik bettor. Bestäm hur mycket pengar du är villig att satsa och håll dig till denna budget. Satsa aldrig mer än du har råd att förlora och undvik att jaga förluster genom att göra impulsiva satsningar.