Folkhälsomyndigheten mot osunt spelande

Om du skulle uppleva att du har problem att sätta gränser med ditt spelande finns det mycket hjälp att hitta, och i Sverige finns det dessutom en myndighet som arbetar med dessa problem som heter Folkhälsomyndigheten. De arbetar enligt uppdrag av regeringen för att förebygga spelproblem, och i deras uppdrag ingår informationsinsamling.

Uppbyggd i tre nivåer

Myndigheten arbetar i tre olika nivåer, och i den första ingår exempelvis kampanjer för att minska tillgängligheten av spel samt föreläsa på skolor eller bidra med olika kampanjer för ungdomarna. Den andra nivån handlar om åtgärder för vissa riskgrupper och där använder man riktade insatser både när det gäller utbildning och informationsutskick. Den sista nivån berör åtgärder på individnivå, och detta kan innefatta behandlingsåtgärder som har spelproblem eller personer som återfaller i spelmissbruk.

Webbsajt med stöd

Folkhälsomyndigheten har en egen webbsajt som heter folkhalsomyndigheten.se och de har även en dedikerad sida mot osunt spelande. Det är glädjande att vi i Sverige har så mycket hjälp att få när vi hamnar i olika slags problem i livet, och även om spel kan vara otroligt underhållande och du kan lyckas vinna mycket pengar finns det alltid en risk med för mycket av det goda. Detta gäller många andra saker i livet, men tack vare vår regering finns det flera insatser på många olika nivåer för att motarbeta spelberoende.

Program mot spelmissbruk

De flesta nätcasinon brukar också erbjuda hjälp i olika former och den gyllene regeln är att aldrig spela för mer pengar än vad du har råd med. Det är också smart att göra upp en personlig budget så att du vet precis hur mycket pengar du har att röra dig med.Det som är extra glädjande när det gäller Folkhälsomyndigheten är att du kan ringa och chatta med en stödlinje genom att gå in på stodlinjen.se. Du kan även göra ett speltest eller komma igång med självhjälp med färdiga åtgärder. En annan bra resurs är spelproblem.se.