Populära gratisspel

Spel är något som verkligen har utvecklats och vuxit under de senaste åren och något som har blivit extremt populärt idag är spel som är gratis. I texten nedan så kan du hitta bra tips på några populära gratisspel samt hur gratisspel fungerar och hur man som utvecklare kan tjäna pengar på dem.

De flesta gratis spel idag använder sig av en affärsmodell som vanligast kallas free-to-play modellen. Grundprinciperna i denna modell är att man utvecklar ett spel som folk kan ladda ned helt gratis sedan så finns det oftast någon form av valuta inom spelet som man kan använda för att låsa upp diverse saker som till exempel nya karaktärer eller andra föremål. Målet med detta är att man kan då välja att betala riktiga pengar för att låsa upp dessa saker mycket snabbare än vad man annars hade kunnat göra med valutan i spelet.

Ett av dagens mest populära spel som följer denna modell är League of Legends som är ett MOBA där man spelar med upp till 5 lagkamrater för att vinna över motståndar laget. En av de största orsaker till att så många personer spelar detta spel är för att det är gratis och vem som helst kan ladda ned det. Ett annat exempel på ett framgångsrikt free-to-play spel är Blizzards Hearthstone: Heroes of Warcraft vilket är ett digitalt kortspel som har tagit spelvärlden med storm.